Μία από τις πιο όμορφες ημέρες του χρόνου, αυτή του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει! Φέτος όμως, αυτή η μέρα θα έχει μία μικρή ιδιομορφία σε σχέση με άλλες χρονιές. Θα την γιορτάσουμε στο σπίτι. Η τέλεια ευκαιρία για να μαγειρέψουμε ένα όμορφο, ευφάνταστο, σπιτικό δείπνο και να μην καταφύγουμε στην εύκολη λύση του delivery. Το HealthySetGo σας προτείνει το πιο λαχταριστό μενού, με τα πιο θρεπτικά υλικά γεμάτα γεύση, και θρεπτικά συστατικά!  

Ιδού λοιπόν το set menu for two by HealthySetGo, για αυτή την γεμάτη αγάπη ημέρα!

Αποτελείται από 4 πιάτα: 

  • Σαλάτα με baby σπανάκι, καραμελωμένα καρύδια, σταφίδα και κατσικίσιο τυρί με βινεγκρέτ μανταρινιού
  • Σούπα βελουτέ καστάνου
  • Ψαρονέφρι σωτέ με σάλτσα κόκκινου κρασιού
  • Μους σοκολάτας με φρούτα και φιστίκια Αιγίνης

Σαλάτα με baby σπανάκι, καραμελωμένα καρύδια, σταφίδα και κατσικίσιο τυρί με βινεγκρέτ μανταρινιού

Υλικά για 2 άτομα:

  • 100 γρ. φύλλα σπανάκι baby φρέσκα
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • ½ φλ. καρύδια
  • ½ φλ. σταφίδες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. χυμό μανταρίνι, 1 κ.σ βαλσάμικο,  ½  κουτ. γλυκού μέλι, λίγο λεμόνι, αλάτι και πιπέρι (για την βινεγκρέτ)

Εκτέλεση:

Πλένουμε το σπανάκι, το στεγνώνουμε και τα χοντροκόβουμε. Σε μικρό τηγανάκι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε τα καρύδια, ανακατεύοντας συνέχεια, γιά 3′-4′. Χτυπάμε καλά σε μπολ τα υλικά της βινεγκρέτ. Βάζουμε τα σαλατικά και τα καρύδια σε φαρδιά, απλωτή σαλατιέρα. Ρίχνουμε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε πολύ καλά, 15′-20′ πριν το σερβίρισμα. Σκορπίζουμε από πάνω το τυρί, σε κομμάτια.

Σούπα βελουτέ κάστανου 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 250 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη
  • 250 γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα (ή έτοιμα, βρασμένα ολόκληρα)
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • ½ πράσο 
  • ½  λ. ζωμό κότας (σπιτικό ή από κύβο-ζελέ)
  • 1/2 μανταρίνι, το ξύσμα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Γιαούρτι στραγγιστό, για το γαρνίρισμα
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και κόβουμε τη σάρκα σε μέτριους κύβους. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε φέτες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζουμε τους κύβους της κολοκύθας. Προσθέτουμε, το κρεμμύδι και το πράσο σε φετάκια και τα σωτάρουμε μαζί σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε ζωμό μέχρι να σκεπάσει τα λαχανικά κατά ένα δάχτυλο και βράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 15′. Προσθέτουμε τα κάστανα, αλάτι, το ξύσμα και αν χρειάζεται λίγο νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως η κολοκύθα (γύρω στα 10′). Περνάμε, στη συνέχεια, τη σούπα από το μπίμερ. Δοκιμάζουμε το αλάτι και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε, μαζί με πιπέρι φρεσκοτριμμένο. Σερβίρουμε τη σούπα καυτή, προσθέτοντας την τελευταία στιγμή το γιαούρτι στραγγιστό, που έχετε προηγουμένως χτυπήσει με πιρούνι για ν’  αφρατέψει.

Ψαρονέφρι σωτέ με σάλτσα κόκκινου κρασιού

Υλικά για 2 άτομα:

  • 2 ψαρονέφρια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε χοντρούς κύβους
  • 10-12 λευκά μανιτάρια κομμένα στα 4
  • 1 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Δενδρολίβανο, 
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδοκαι λίγο λαδί σε χαμηλή φωτιά. Στην συνεχεία προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμεαλατοπιπερόνουμε. Αφού μαλακώσουν προσθέτουμε το κρασί και το δενδρολίβανο και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μετά αφαιρούμε από την φωτιά. Σε ένα άλλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το ψαρονέφρι αποφεύγοντας το πολύ ανακάτεμα. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε την σάλτσα από το κρασί-κρεμμύδι-μανιτάρια.

Τιπ: Συνοδέψτε το με ψητά λαχανικά και βάλτε τους την ίδια σαλτσούλα!

Μους σοκολάτας με φρούτα

Υλικά για 2 άτομα:

  • 100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη 
  • 1 κεσεδάκι (200 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 50 γρ. γάλα
  • 50 γρ. φιστίκια αιγίνης τριμμένα

Εκτέλεση:

Βάζουµε την κουβερτούρα (ψιλοκοµµένη) µε το γάλα σε μία κατσαρόλα. Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουµε τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφήνουµε λίγα λεπτά το µείγµα να γίνει χλιαρό. Το µεταφέρουµε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουµε το γιαούρτι και τα φιστίκια και χτυπάµε το µείγµα µε το σύρµα µέχρι να οµογενοποιηθεί, για λίγα λεπτά. Ισοµοιράζουµε την µους σε  2 ποτήρια. Την αφήνουµε στο ψυγείο µέχρι να σταθεροποιηθεί για περίπου 3 ώρες. Τη σερβίρουμε µε ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα.

Περιμένουμε εντυπώσεις!

Happy Valentine’s day! Και μην ξεχνάτε…LOVE is the key 🙂