Με αβοκάντο αντί για βούτυρο και στέβια αντί για ζάχαρη!
Σε προηγούμενο ποστ, είδαμε όλους αυτούς τους λόγους για τους οποίους χρειάζεται να εντάξουμε τα καλά λιπαρά στην διατροφή μας!
‘Ετσι λοιπόν,ψάχνουμε και πειραματιζόμαστε συνεχώς με νέες συνταγές ώστε να σας προτείνουμε τις καλύτερες!
Το ξέρατε ότι το αβοκάντο χρησιμοποιείτε στην ζαχαροπλαστική, σαν λιπαρή ύλη, αντικαθιστώντας το βούτυρο; Και το αποτέλεσμα είναι βέβαια λαχταριστό!
Επίσης, χρησιμοποιήσαμε στέβια αντί για ζάχαρη (αναλογία 2 ζάχαρη:1 στέβια), ώστε να μειωθεί η συνολική θερμιδική απόδοση των cupcakes, και να παραμείνει αναλλοίωτη η γλυκιά γεύση.
Υλικά για 17 cupcakes:
- 130 γρ. Αβοκάντο
- 145 γρ. Γάλα αμυγδάλου
- 1/2 φλ. Στέβια
- 250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 Αυγά
- Ξύσμα από 1 λάιμ
- 4 κ.σ. Χυμό πορτοκάλι φρέσκο
- 1 κ.γλ. Μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γλ. Εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
- Στο μπλέντερ χτυπάμε το αβοκάντο μέχρι να λιώσει και έπειτα προσθέτουμε την στέβια.
- Όταν ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, και το ξύσμα λάιμ.
- Τέλος, προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα αμυγδάλου, το αλεύρι, τη σόδα και το χυμό πορτοκάλι.
- Μεταφέρουμε το μίγμα σε θήκες για cupcakes (περίπου 2 κ.σ. σε κάθε θήκη).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
TIP: μπορείτε μέσα στο μίγμα να προσθέσετε λίγες σταγόνες σοκολάτας για έξτρα νοστιμιά!
Enjoy !
Διατροφική αξία/cupcake:
73 θερμίδες
11 g. Υδατάνθρακες
2,5 g. Πρωτεΐνες
2,6 g. Λιπαρά
Αφήστε ένα σχόλιο