Η ομελέτα φούρνου ή σφουγγάτο με κολοκυθάκια είναι τέλεια για πρωινό, brunch, ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό. Μας προμηθεύει με πρωτεΐνη από τα αυγουλάκια, με τις θρεπτικές ιδιότητες των λαχανικών και των μυρωδικών και με τη συνοδεία μιας πολύσπορης φέτας ψωμί αποτελεί ένα ολοκληρωμένο γεύμα!
Τι λέτε να τη δοκιμάσουμε;
Υλικά
- 10 αυγά
- 0,5 κιλό ξερά κρεμμύδια
- 1 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη
- Φρέσκα μυρωδικά της επιλογής σας (άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό)
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Αλάτι πιπέρι
- 2 κ.σ. τυρί τριμμένο ή θρυμματισμένη φέτα
- Λίγη τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη.
- Στραγγίζουμε καλά τα κολοκυθάκια, πιέζοντας τα με τα χέρια ή με μια πετσέτα, για να απομακρυνθούν όλα τα υγρά.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατοπίπερο και τα σοτάρουμε 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπωλ, χτυπάμε τα αυγά, μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το τυρί, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα πυρέξ και απλώνουμε το μείγμα.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά, για κρούστα και έξτρα τραγανή υφή.
- Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα, μέχρι τα αυγά να σφίξουν και να ροδίσει η επιφάνεια.
Καλή όρεξη!
Δείτε περισσότερες υγιεινές συνταγές εδώ!
Αφήστε ένα σχόλιο