Σε αυτήν τη συνταγή το βασικό μας υλικό είναι το ψάρι και συγκεκριμένα ο τόνος. Έχουμε συνηθίσει να τον τρώμε κονσερβοποιημένο, αλλά αυτή τη φορά θα τον δοκιμάσουμε φρέσκο! Ο τόνος είναι πλούσιος σε Ω-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και κατά συνέπεια λειτουργεί σαν σύμμαχός μας ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα. Επιπλέον, αποτελεί πηγή των βιταμινών D και Β12 και έχει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση.

Αφού μάθαμε τα βασικά, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη συνταγή

Υλικά:

2 φιλέτα τόνου

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

χυμός από 1/2 λεμόνι

1 κ. γλυκού αλάτι

1/2 κ. γλυκού πιπέρι

1/2 κ. γλυκού ρίγανη

1/2 κ. γλυκού θυμάρι

1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου

300 gr baby πατάτες

2 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.γ. μελι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις δυο κουταλιές λάδι με το χυμό λεμονιού, μισό κουταλάκι αλάτι, 1/4 κουταλάκι πιπέρι, 1/4 κουταλάκι ρίγανη, 1/4 κουταλάκι θυμάρι, και μισό κουταλάκι σκόρδο.
  3. Ρίξτε το μείγμα σε ένα πλαστικό σακουλάκι που κλείνει μαζί με τα φιλέτα τόνου, ανακατέψτε τα και άφησε να μαριναριστεί το ψάρι για 15 λεπτά στο ψυγείο.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τις πατάτες κομμένες στη μέση με τα υπόλοιπα υλικά που έχουν μείνει και προσθέστε τη μουστάρδα και το μέλι για έξτρα νοστιμιά. 
  5. Απλώστε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήσε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
  6. Τοποθετήστε και τον μαριναρισμένο τόνο στο ταψί και έξτρα ρίγανη στις πατάτες.
  7. Ψήστε για άλλα έξι λεπτά, γυρίστε τα φιλέτα τόνου και συνεχίστε να ψήνετε για άλλα έξι λεπτά.
  8. Το φαγητό σας είναι έτοιμο! Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα με ρόδι και ηλιόσπορους!

Δείτε επίσης: Καλαμαράκι τουρλού