Σε αυτήν τη συνταγή το βασικό μας υλικό είναι το ψάρι και συγκεκριμένα ο τόνος. Έχουμε συνηθίσει να τον τρώμε κονσερβοποιημένο, αλλά αυτή τη φορά θα τον δοκιμάσουμε φρέσκο! Ο τόνος είναι πλούσιος σε Ω-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και κατά συνέπεια λειτουργεί σαν σύμμαχός μας ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα. Επιπλέον, αποτελεί πηγή των βιταμινών D και Β12 και έχει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση.
Αφού μάθαμε τα βασικά, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη συνταγή
Υλικά:
2 φιλέτα τόνου
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
χυμός από 1/2 λεμόνι
1 κ. γλυκού αλάτι
1/2 κ. γλυκού πιπέρι
1/2 κ. γλυκού ρίγανη
1/2 κ. γλυκού θυμάρι
1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
300 gr baby πατάτες
2 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. μελι
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις δυο κουταλιές λάδι με το χυμό λεμονιού, μισό κουταλάκι αλάτι, 1/4 κουταλάκι πιπέρι, 1/4 κουταλάκι ρίγανη, 1/4 κουταλάκι θυμάρι, και μισό κουταλάκι σκόρδο.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα πλαστικό σακουλάκι που κλείνει μαζί με τα φιλέτα τόνου, ανακατέψτε τα και άφησε να μαριναριστεί το ψάρι για 15 λεπτά στο ψυγείο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τις πατάτες κομμένες στη μέση με τα υπόλοιπα υλικά που έχουν μείνει και προσθέστε τη μουστάρδα και το μέλι για έξτρα νοστιμιά.
- Απλώστε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήσε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
- Τοποθετήστε και τον μαριναρισμένο τόνο στο ταψί και έξτρα ρίγανη στις πατάτες.
- Ψήστε για άλλα έξι λεπτά, γυρίστε τα φιλέτα τόνου και συνεχίστε να ψήνετε για άλλα έξι λεπτά.
- Το φαγητό σας είναι έτοιμο! Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα με ρόδι και ηλιόσπορους!
Δείτε επίσης: Καλαμαράκι τουρλού
Αφήστε ένα σχόλιο