Όπως ξέρετε στο HealthySetGo μας αρέσει να δοκιμάζουμε νέες συνταγές! Αυτή τη φορά είπαμε να τιμήσουμε το Veganuary με ένα παραδοσιακό γεύμα, στη vegan εκδοχή του.
Vegan καγιανά!
Ένα γρήγορο, νόστιμο και θρεπτικό γεύμα!
Υλικά για 2 μερίδες:
Για τη μαρινάδα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σόγια σως
- 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
- ¼ κ.γ. κουρκουμά
- ¼ κ.γ. κάρυ
- ¼ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ¼ κ.γ. σκόρδο σκόνη
Για τον καγιανά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- βιολογικό Τόφου 200 γραμμαρίων
- 1 ντομάτα
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- ½ κόκκινη πιπεριά
- ½ κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπoλ και ανακατεύουμε καλά για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
- Στραγγίζουμε το τόφου, πιέζοντάς το απαλά ανάμεσα στις παλάμες μας μέχρι να βγάλει τα πολλά υγρά.
- Τρίβουμε το τόφου με το χέρι μέσα στο μπoλ με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε 5 λεπτά να μαριναριστεί.
- Κόβουμε τα λαχανικά μας το κρεμμύδι, την ντομάτα, και την πιπεριά για να είναι έτοιμα.
- Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το θυμάρι και ανακατεύουμε για δύο λεπτά. Ακολούθως προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε για ακόμη ένα λεπτό, και τέλος τις ντομάτες, και ανακατεύουμε μέχρι να μην μείνουν υγρά στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το τόφου (όπως είναι με τη μαρινάδα), το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για ακόμη 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως συνδυάζοντας το γεύμα μας με ψωμάκι πολύσπορο και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Καλή όρεξη!
Αφήστε ένα σχόλιο