Έχετε φάει καλαμαράκι «τουρλού»;

Στο νηστίσιμο πνεύμα των ημερών, τιμούμε και εμείς τα θαλασσινά
Έτσι φτιάξαμε πεντανόστιμο καλαμαράκι στον φούρνο με λαχανικά και πατατούλες και μοιραζόμαστε μαζί σας την συνταγή

Υλικά:

  • 1 κιλό καλαμάρι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 3-4 Πατάτες
  • 3 Καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 Πιπεριές Φλωρίνης
  • 250 γρ. Μανιτάρια
  • 1 ματσάκι φρέσκο άνηθο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. βγάζουμε τα καλαμάρι να ξεπαγώσει, το πλένουμε και το κόβουμε σε ροδέλες.
  2. ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και τις πατάτες
  3. ενώνουμε όλα τα υλικά σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και άνηθο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
  4. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα για μία ώραΤο πιάτο μας είναι έτοιμο!