Έχετε φάει καλαμαράκι «τουρλού»;
Στο νηστίσιμο πνεύμα των ημερών, τιμούμε και εμείς τα θαλασσινά
Έτσι φτιάξαμε πεντανόστιμο καλαμαράκι στον φούρνο με λαχανικά και πατατούλες και μοιραζόμαστε μαζί σας την συνταγή
Υλικά:
- 1 κιλό καλαμάρι φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 3-4 Πατάτες
- 3 Καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 Πιπεριές Φλωρίνης
- 250 γρ. Μανιτάρια
- 1 ματσάκι φρέσκο άνηθο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- βγάζουμε τα καλαμάρι να ξεπαγώσει, το πλένουμε και το κόβουμε σε ροδέλες.
- ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και τις πατάτες
- ενώνουμε όλα τα υλικά σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και άνηθο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
- ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα για μία ώραΤο πιάτο μας είναι έτοιμο!
Αφήστε ένα σχόλιο