Για όσο ακόμη βρίσκουμε τα κολοκυθάκια στην αγορά, προλαβαίνετε να φτιάξετε αυτή την εύκολη συνταγή με κολοκυθάκια, φέτα και αυγά! Μια νόστιμη και ελαφριά πίτα που μπορείτε να καταναλώσετε ως σνακ ή ελαφρύ γεύμα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!

Υλικά:

  • 500g κολοκυθάκια
  • 2 κ.σ. δυόσμο ξηρό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι (όχι πολύ γιατί το τυρί φέτα είναι ήδη αρκετά αλμυρό)
  • πιπέρι
  • 200g τυρί φέτα
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150g αλεύρι
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Απλώστε μια πετσέτα σε ένα μπολ και τρίψτε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη.
  • Στύψετε καλά την πετσέτα για να φύγει όλο το νερό από τα κολοκυθάκια.
  • Βάλτε τα κολοκυθάκια στο μπολ και προσθέστε το δυόσμο και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Ακολούθως, σπάστε στο μείγμα το τυρί φέτα σε μικρά κομμάτια και τα αυγά.
  • Τρίψτε και προσθέστε ξύσμα από ένα λεμόνι και το χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά με μια κουτάλα.
  • Προσθέστε το αλεύρι και το baking powder και ανακατέψτε ίσα ίσα να απορροφηθεί στο μείγμα.
  • Αλείψτε με 1 κ.σ. βούτυρο ένα σκεύος 30εκ. και πασπαλίστε τη βάση του με 1 κ.σ. σουσάμι.
  • Απλώστε το μείγμα στο σκεύος.
  • Ρίξτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το υπόλοιπο σουσάμι.
  • Ψήστε την κολοκυθόπιτα για 40 με 45 λεπτά.

Διατροφική ανάλυση:

Μοιράστε την κολοκυθόπιτα σε 12 κομμάτια.

Ανά κομμάτι: Θερμίδες: 185kcal, Υδατάνθρακες: 12,7g, Πρωτεΐνη: 8,8g, Λίπος: 11,11g.

➡️Ένα ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους!

Καλή απόλαυση!