Μια πρωτότυπη, πεντανόστιμη και υγιεινή εκδοχή για πίτσα !

Θα χρειαστείτε:
2 μελιτζάνες
150g τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
100g σάλτσα ντομάτας
πιπεριές, μανιτάρια και ντοματίνια κομμένα σε λωρίδες ή φέτες για τα πιτσάκια

Προετοιμασία:
1️⃣Κόβετε τις μελιτζάνες σε κάθετες φέτες (περίπου 1cm)
2️⃣Τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί πάνω σε μια λαδόκολλα
3️⃣Με ένα πινέλο αλοίψτε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο και προσθέστε λίγο αλάτι
4️⃣Ψήστε τις μελιτζάνες για 15-20 λεπτά στους 275-300 βαθμούς κελσίου για να πάρουν ωραίο χρώμα
5️⃣Ετοιμάστε τη σάλτσα ντομάτας (εγώ πρόσθεσα κρεμμυδάκι, σκόρδο, λίγη μοτσαρέλα, ρίγανη και αλατοπίπερο)
6️⃣Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες προσθέστε σε κάθε μια λίγη ποσότητα σάλτσα ντομάτας με ένα κουτάλι
7️⃣Προσθέστε το τριμμένο τυρί και τα λαχανικά της επιλογής σας σε κάθε φέτα μελιτζάνας
8️⃣Ψήστε τα πιτσάκια για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς!

Τα μελιτζανοπιτσάκια σας είναι έτοιμα !

Για τους vegan 💚 Αντικαταστήστε τη μοτσαρέλα με φυτικό τυρί και καλή σας απόλαυση!

Μια εύκολη συνταγή για να εντάξουμε τη μελιτζάνα στη διατροφή μας και που θα λατρέψουν και οι μικροί μας φίλοι!

Η μελιτζάνα:

  • Παρέχει σημαντική ποσότητα φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων σε λίγες θερμίδες.
  • Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, κυρίως ανθοκυανίνες που προστατεύουν την κυτταρική βλάβη
  • Περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πολυφαινόλες, δύο συστατικά που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
  • Περιέχει φλαβονοειδή, όπως τη νασουνίνη με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που βοηθάει στην καταστροφή των ελευθέρων ριζών, καθώς προστατεύει τα λιπίδια στις μεμβράνες των κυττάρων.