Σπιτικό μπανανοψωμο χωρίς βούτυρο και χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με μέλι, βρώμη και σταγόνες μαύρης σοκολάτας για ένα σπιτικό και πρακτικό σνακ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Η νόστιμη αυτή συνταγή για το μπανανοψωμο βασίζεται στη γλυκύτητα των φυσικών σακχάρων της μπανάνας και του μελιού.

Υλικά:

  • 3 μπανάνες (ώριμες)
  • 1/2 φλ. Ελαιόλαδο
  • Ένα κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
  • 1/3 φλ. Μέλι
  • 2 αυγά
  • 3/4 φλ. Αλεύρι βρώμης (μπορείτε να αλεσετε τις νιφάδες βρώμης σε σκόνη)
  • 1,5 φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. κανελα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  2. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ
  3. Λιώστε της μπανάνες με το πιρούνι και βάλτε τις μπανάνες στο μπολ
  4. Χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τα μαζί με τη βανίλια στο μπολ και ανακατέψτε καλά
  5. Προσθέστε το αλέυρι για όλες τις χρήσεις, και το αλέυρι βρόμης (αφού το κάνετε σκόνη με ένα μπλέντερ), το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  6. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε λίγο ακόμα να πάνε παντού.
  7. Λαδώστε μια φόρμα μαγειρικής για ψωμί και μεταφέρετε το μείγμα.
  8. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

➡️Ένα ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους

Απολαύστε το με ένα ποτήρι γάλα 🥛 για πρωινό, μετά την άσκηση 🤸 με 1 κ.σ. φυστικοβουτυρο, ή ως σνακ με ένα φρούτο της επιλογής σας 🍎!