Τα banana & oat muffins είναι ιδανικά για όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά αναζητούν τη γλυκιά γεύση. Μια υγιεινή εκδοχή για να φτιάξετε σπιτικά muffin για τα παιδιά σας στο σπίτι, με ελάχιστη έως καθόλου γλουτένη. Η υφή μπορεί να μη μοιάζει με τα συνηθισμένα muffins όμως είμαι σίγουρη ότι θα σας κερδίσει η γεύση τους.
Υλικά για 12 muffin:
- 2 φλιτζάνια νιφάδες βρόμης (250g)
- 2 ώριμες μπανάνες
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα ελαφρύ
- 2 ή 3 κουταλιές της σούπας μέλι (αναλόγως πόσο γλυκά θέλετε να είναι τα muffin σας)
- 1+1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- βανίλια σε σκόνη
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 φλιτζανιού κουβερτούρα σε σταγόνες (50g)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC.
- Λαδώστε ελαφρώς τις 12 φόρμες για muffin.
- Λιώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
- Τοποθετήστε όλα τα συστατικά του μείγματος σε ένα μπλέντερ, τη βρόμη, τις μπανάνες, τα αυγά, το γάλα, το μέλι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, τη εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι .
- Ανακατέψτε καλά έως η βρόμη διαλυθεί, περίπου 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε το μείγμα με ένα κουτάλι.
- Χωρίστε το μείγμα στις φόρμες για muffin, γεμίζοντας περίπου το ¾ της φόρμας.
- Πασπαλίζετε με λίγες ακόμη σταγόνες σοκολάτας ή νιφάδες βρόμης.
- Ψήστε για 15 λεπτά (βεβαιωθείτε με μια οδοντογλυφίδα ότι έχουν ψηθεί) και αφήστε τα muffins να κρυώσουν για 10 λεπτά.
- Enjoy.
Διατροφική ανάλυση συνταγής:
Το κάθε muffin μπανάνας βρόμης περιέχει μόλις 148 θερμίδες, 23g υδατανθράκων, 5g πρωτεΐνης, 4g λίπους.
Αφήστε ένα σχόλιο