Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών εποχής έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία καθ’ότι η εποχική κατανάλωση περιλαμβάνει την κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία ή που δεν έχουν ταξιδέψει σε μεγάλες αποστάσεις.

Τα φρούτα και τα λαχανικά εποχής διατηρούν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, έχουν υψηλότερη θρεπτική αξία, είναι πιο γευστικά και πιο οικονομικά. Επίσης με το να επιλέγουμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής υποστηρίζουμε τους τοπικούς αγρότες, ενώ αυτό ωφελεί και το περιβάλλον καθώς μειώνεται η περιβαλλοντική ζημιά που προκαλείται από τη μεταφορά τροφίμων σε μεγάλες αποστάσεις, όπως η ενέργεια που χρησιμοποιείται για την ψύξη τους. Ένα φρούτο ή λαχανικό είναι ευκολότερο να διατηρηθεί όταν είναι η εποχή του, καθώς απαιτεί λιγότερες χημικές ουσίες για τη γονιμοποίησή του και λιγότερη ενέργεια για τη δημιουργία της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος που χρειάζεται.

Φρέσκα φρούτα Ιουλίου:

  • Αχλάδια,
  • βατόμουρα,
  • βερίκοκα,
  • δαμάσκηνα,
  • καρπούζι,
  • κεράσια,
  • νεκταρίνια,
  • πεπόνι,
  • ροδάκινα,
  • σύκα
  • σταφύλια,
  • φράουλες

Φρέσκα λαχανικά Ιουλίου:

  • Αγγούρια,
  • αντίδια,
  • αρακάς,
  • βλήτα,
  • γλυστρίδα,
  • καλαμπόκι,
  • καρότα,
  • κολοκυθάκια,
  • κρεμμύδια ξερά,
  • μαϊντανός,
  • μελιτζάνες,
  • μπάμιες,
  • ντομάτες,
  • πατάτες,
  • πιπεριές,
  • σκόρδο,
  • φασολάκια