Μια πρόταση για σπιτική πίτσα με βάση από κουνουπίδι, χαμηλή σε υδατάνθρακες, πλούσια σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη C και ασβέστιο. 

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά

Υλικά:

  • 3 φλιτζάνια κουνουπίδι ωμό
  • 2 ασπράδια αυγών
  • ¾ φλιτζανιού τριμμένο τυρί για πίτσα χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι φρέσκο ​​βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • ψιλοκομμένες ελιές (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200-220οC.
  2. Προσθέστε το κουνουπίδι σε ένα μπολ επεξεργαστή τροφίμων (μπλέντερ) μέχρι να πολτοποιηθεί.
  3. Βάλτε το μείγμα από κουνουπίδι σε μια λεπτή πετσέτα και στύψτε την καλά έτσι ώστε να φύγει το περιττό νερό!
  4. Ανακατέψτε το κουνουπίδι, με τα αυγά και το τριμμένο τυρί
  5. Προσθέστε τη ρίγανη, το μαϊντανό και αναμίξετε όλα τα υλικά μαζί. Ανακατέψτε με το χέρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα συστατικά.
  6. Λαδώστε ένα στρογγυλό ταψί και τοποθετήστε το μείγμα. Απλώστε ομοιόμορφα για να ψηθεί παντού το ίδιο.
  7. Ψήστε τη βάση πίτσας για 10-15 λεπτά από τη μία πλευρά και γυρίστε από την άλλη πλευρά για 5 λεπτά
  8. Τοποθετήστε πάνω στη ζύμη τη σάλτσα ντομάτας (ή ντοματίνια κομμένα), το υπόλοιπο τυρί, το βασιλικό, τα μανιτάρια και τις ελιές.
  9. Βάλτε την πίτσα στο φούρνο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

Η ΠΙΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ!!

Καλή όρεξη! 

Low carb Cauliflower pizza rich in folate, calcium and vitamin C.

  • Preparation time: 20 minutes
  • Cooking time: 30 minutes

Ingredients:

  • 3 cups raw cauliflower
  • 2 egg whites
  • ¾ cup grated parmesan cheese
  • 1 teaspoon oregano
  • 1 teaspoon dried parsley
  • 1 teaspoon fresh basil chopped
  • 2 tomatoes
  • 2 tablespoons extra virgin olive oil
  • olives
  • 1 cup of organic mushrooms chopped

Preparation:

  1. Preheat oven to 200-220 οC.
  2. In a bowl of a food processor add cauliflower pieces and proocess until a rice-like texture is created.
  3. Transfer the “rice” to a clean, thin dishtowel. Wrap up the steamed rice in the dishtowel, twist it up, then squeeze all the excess moisture out.
  4. Mix cauliflower, with eggs and grated parmesan.
  5. Add oregano, parsley and combine all together. Mix all ingredients very well (use your hands!)
  6. Press the dough out onto a baking sheet lined with parchment paper.
  7. Bake pizza base for 10-15 minutes on one side and use the parchment paper to flip the crust over, on the other side and bake again for 5 minutes.
  8. Add the sauce and toppings (cheese, tomatoes, basil, olives, mushrooms)
  9. Place the pizza in the oven and bake for another 10 minutes or until the cheese is hot and bubbly.

PIZZA IS READY!