Μια πρόταση για σπιτική πίτσα με βάση από κουνουπίδι, χαμηλή σε υδατάνθρακες, πλούσια σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη C και ασβέστιο.
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
Υλικά:
- 3 φλιτζάνια κουνουπίδι ωμό
- 2 ασπράδια αυγών
- ¾ φλιτζανιού τριμμένο τυρί για πίτσα χαμηλό σε λιπαρά
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 1 κουταλάκι αποξηραμένο μαϊντανό
- 1 κουταλάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες
- 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- ψιλοκομμένες ελιές (προαιρετικά)
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200-220οC.
- Προσθέστε το κουνουπίδι σε ένα μπολ επεξεργαστή τροφίμων (μπλέντερ) μέχρι να πολτοποιηθεί.
- Βάλτε το μείγμα από κουνουπίδι σε μια λεπτή πετσέτα και στύψτε την καλά έτσι ώστε να φύγει το περιττό νερό!
- Ανακατέψτε το κουνουπίδι, με τα αυγά και το τριμμένο τυρί
- Προσθέστε τη ρίγανη, το μαϊντανό και αναμίξετε όλα τα υλικά μαζί. Ανακατέψτε με το χέρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα συστατικά.
- Λαδώστε ένα στρογγυλό ταψί και τοποθετήστε το μείγμα. Απλώστε ομοιόμορφα για να ψηθεί παντού το ίδιο.
- Ψήστε τη βάση πίτσας για 10-15 λεπτά από τη μία πλευρά και γυρίστε από την άλλη πλευρά για 5 λεπτά
- Τοποθετήστε πάνω στη ζύμη τη σάλτσα ντομάτας (ή ντοματίνια κομμένα), το υπόλοιπο τυρί, το βασιλικό, τα μανιτάρια και τις ελιές.
- Βάλτε την πίτσα στο φούρνο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
Η ΠΙΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ!!
Καλή όρεξη!
Low carb Cauliflower pizza rich in folate, calcium and vitamin C.
- Preparation time: 20 minutes
- Cooking time: 30 minutes
Ingredients:
- 3 cups raw cauliflower
- 2 egg whites
- ¾ cup grated parmesan cheese
- 1 teaspoon oregano
- 1 teaspoon dried parsley
- 1 teaspoon fresh basil chopped
- 2 tomatoes
- 2 tablespoons extra virgin olive oil
- olives
- 1 cup of organic mushrooms chopped
Preparation:
- Preheat oven to 200-220 οC.
- In a bowl of a food processor add cauliflower pieces and proocess until a rice-like texture is created.
- Transfer the “rice” to a clean, thin dishtowel. Wrap up the steamed rice in the dishtowel, twist it up, then squeeze all the excess moisture out.
- Mix cauliflower, with eggs and grated parmesan.
- Add oregano, parsley and combine all together. Mix all ingredients very well (use your hands!)
- Press the dough out onto a baking sheet lined with parchment paper.
- Bake pizza base for 10-15 minutes on one side and use the parchment paper to flip the crust over, on the other side and bake again for 5 minutes.
- Add the sauce and toppings (cheese, tomatoes, basil, olives, mushrooms)
- Place the pizza in the oven and bake for another 10 minutes or until the cheese is hot and bubbly.
PIZZA IS READY!
Αφήστε ένα σχόλιο