Μύρισε Χριστούγεννα! Η πιο cozy εποχή του χρόνου πλησιάζει, και όλοι την έχουμε συνδέσει μυρωδιές και αναμνήσεις
Και εμεις φυσικά είπαμε να συνδυάσουμε όλες αυτές τις μυρωδιές σε ένα πιάτο Xmas edition στην πιο υγιεινή εκδοχή του!
Τα κύρια υλικά μας? Κάστανο, Κολοκύθα, Κανέλα.
Υλικά για 2-3 μερίδες:
- 8-10 κάστανα βρασμένα ξεφλουδισμενα
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κούπες ωμή κολοκύθα ~250-300γρ.
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Κανέλα
- Θυμάρι
- Γάλα 100ml
- Ζωμό λαχανικών
- 2 κούπες βραστό νερό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Κόβουμε το κρεμμύδι στα 4, χοντροκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Αφαιρούμε τη φλούδα από την κολοκύθα, κόβουμε τη σάρκα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο ταψί.
- Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.Ψηνουμε για 30-40 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλο το περιεχόμενο του ταψιού.
- Προσθέτουμε τα κάστανα, την κανέλα, το θυμάρι και τον κύβο λαχανικών.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βραστό νερό, και σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε συχνά για 20-30 λεπτά. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν να συστατικά προσθέτουμε το γάλα.
- Πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ.
Η σούπα μας είναι έτοιμη!
Αφήστε ένα σχόλιο