Θέλετε ένα θρεπτικό γλυκό για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή είστε από αυτούς που προτιμούν τις γλυκές επιλογές για το πρωινό τους; Αν ναι, αυτή η συνταγή για κέικ, με βασικό συστατικό την αγαπημένη μας φθινοπωρινή κολοκύθα, είναι ιδανική για εσάς!

Υλικά (για μια φόρμα του κέικ)

  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. μέλι
  • 2 αυγά 
  • 1 φλ. πουρέ ψημένης κολοκύθας
  • 1 βανίλια
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 φλ. αλεύρι  για όλες τις χρήσεις
  • ¾ φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως 
  • ½ φλ. καρύδια σπασμένα
  • ¼ φλ. νερό χλιαρό
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα της φόρμας

για το frosting

  • 120γρ. τυρί κρέμα
  • ½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165°C.
  2. Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μέλι.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά, τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα δύο αλεύρια.
  5. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και τα καρύδια.
  6. Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε καλά το μείγμα του κέικ. 
  7. Προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα στο ζεστό νερό να διαλυθεί και το ρίχνουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  8. Αλείφουμε με ένα πινέλο τη φόρμα του κέικ μας με λίγο ελαιόλαδο.
  9. Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα κανέλα.
  10. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά ή μέχρι να βάλουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ μας και να βγει καθαρό. 
  11. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε και απλώνουμε frosting πάνω σε κάθε κομμάτι, και εάν θέλουμε προσθέτουμε και λίγους ωμούς κολοκυθόσπορους για πασπάλισμα.

Αν θέλετε να πειραματιστείτε λίγο ακόμη με κύριο υλικό την κολοκύθα, δοκιμάστε τη συνταγή μας για εύκολη κολοκυθόσουπα!