Θέλετε να φάτε κάτι σε κρέας, αλλά όχι κρέας; Κάνετε νηστεία και χρειάζεστε εναλλακτικές εκτός των συνηθισμένων; Σας έχουμε μια φανταστική ιδέα για ζουμερό μπιφτέκι, κατάλληλη για το μεσημεριανό και το βραδινό σας γεύμα. Δεν είναι από κρέας, αλλά από κόκκινα φασόλια! Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες και είναι η ιδανική, υγιεινή εναλλακτική για να αντικαταστήσετε τη ζωική πρωτεΐνη.
Υλικά
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 240 γρ. κόκκινα φασόλια (στραγγισμένα)
- 1 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
- 1 ½ κ.σ. νερό
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 60 γρ. νιφάδες βρώμης
- ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τα στραγγισμένα κόκκινα φασόλια στο μούλτι, προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι-σκόρδο και πολτοποιούμε, μέχρι να έχουμε ένα μίγμα με μικρά κομματάκια φασολιών. Μεταφέρουμε σε μπολ.
- Ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο με το νερό και τον προσθέτουμε στο μπολ, μαζί με το μαϊντανό, την καπνιστή πάπρικα, τη βρώμη, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, μέχρι να σχηματιστεί πηχτή “ζύμη” για μπιφτέκια που να μπορούμε να πλάσουμε χωρίς να διαλύεται (εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγη βρώμη ακόμα).
- Πλάθουμε 2 μεγάλα μπιφτέκια ή 4 μικρά.
- Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Τα μπιφτεκάκια μας είναι έτοιμα! Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μία τορτίγια ολικής άλεσης, φρέσκα ή ψητά λαχανικά και μια σως γιαουρτιού, για να φτιάξετε το δικό σας τυλιχτό.
Δοκιμάστε επίσης: Μπιφτέκια από ρεβίθια και μελιτζάνα
Αφήστε ένα σχόλιο